אדריכלות תוצאות באינטרנט

כיצד יוצרים מיתוג עסקי באמצעות מיתוג תוכן באינטרנט

מיתוג תוכן הוא תחום חדש בתחום השיווק באינטרנט שילך ויצבור תאוצה בשנים הקרובות. בעידן שבו אפילו מותג כמו "ידיעות אחרונות", אינו חזק כפי שהיה בעבר, אתרי אינטרנט חייבים למצוא דרכים חדשות לבצע מיתוג עסקי ולזכות בהכרה בקרב הגולשים.

מיתוג עסקיתוכן זה לא רק טקסט

למרות שכיום מרבית אתרי האינטרנט בנויים בעיקר מטקסטים, הצורך למתג את התוכן, גורם ליותר ויותר אתרים לעבור להצגת מדיה עשירה כגון סרטוני תדמית או מכלול של תמונות ממותגות. גם לכותבים הטובים ביותר, קשה ליצור מיתוג באמצעות טקסט בלבד שלא ייראה כמו פרסומת או טקסט שיווקי בוטה. דוגמה טובה למיתוג באמצעות תמונות הוא המודל של ynet : כל אחת מן הפינות באתר משתמשת בכפתור בצבע ופונט אחיד הדומה בצורתו הכללית ללוגו האתר העליון. בצורה כזו, אפילו אם המשתמש הגיע מאתר אחר , הוא יודע שהוא נמצא ב – ynet. כמובן שלא לכל האתרים יש את התפוצה והמוניטין של ynet, אבל באמצעות עיצוב חכם, ניתן ליצור אלמנטים שקל לזכור גם באתרים קטנים יותר.

דוגמה אחרת למיתוג מוצלח היא עמודי העסקים של פייסבוק : כאשר פייסבוק מכריחה את רוב העסקים להשתמש בתמונת נושא בעמודי העסקים החדשים שנכנסו לתוקף במרץ 2012, היא למעשה דואגת לכך שכמעט כל עסק בפייסבוק יהיה ממותג בצורה ויזואלית.

אגב, גם אתר שלא מוכר מוצר או שירות מסוים, אך נחשב לאתר מסחרי (לדוגמה, באמצעות פרסומות), מבצע לעצמו מיתוג עסקי, גם אם לא תמיד מתייחסים למיתוג שלו כמיתוג בעל אופי מסחרי.

אפליקציה ככלי לחיזוק המותג

גם אפליקציות סלולאריות הן דרך מצוינת לבצע מיתוג עסקי מודרני : בניגוד לאתר אינטרנט אשר דורש להיכנס אליו מהדפדפן, אפליקציה יושבת במסך הבית של הסמטארפון או הטאבלט וזוכה לחשיפה מתמדת כל הזמן, אפילו אם המשתמש עצמו לא עושה בה שימוש לעיתים קרובות, אלא רק נתקל בה בזמן הגלילה בין שאר האפליקציות. האפליקציה שואבת מידע מהרשת ויכולה להציג את כל התכנים של אתר אינטרנט,אך הדבר נעשה בצורה שקופה והרבה יותר אינטואיטיבית למשתמש.

בנוסף לכך, אפליקציה אינה מוגבלת לחוקי העיצוב של אתרי אינטרנט, ויש למעצב חופש הרבה יותר גדול בכל מה שקשור לגודל הכפתורים או השימוש בצבעים, כך שקל הרבה יותר לשחזר את אופי המותג בצורה זו.

בעתיד גם מערכת ההפעלה של מיקרוסופט, חלונות 8, צפויה לעבור להפעלה מבוססת אפליקציות, ובכך לבטל סופית את ההפרדה הקיימת היום בין אתר אינטרנט, תוכנה שרצה על גבי מחשב (Program) ואפליקציה (Application). כך ניתן יהיה ליצור אפליקציה אחת שתרוץ על כל המכשירים של המשתמש ואף תסנכרן מידע בין המכשירים השונים (אם המשתמש קרא את אחת הכתובת באפליקציה בטאבלט, יהיה ניתן להזיז את הכתבה לסוף הטור בעת גלישה מהמחשב הביתי ולהציג כתבה אותה המשתמש עוד לא קרא.).